Hemelse Himalaya
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Fred
27 Februari 2011 | Nederland, Katwijk-Midden
Na een aantal dagen acclimatiseren in Kathmandu en Pokhara, zullen wij wederom vertrekken voor een 14-daagse trekking door het Annapurna-gebied. Deze keer staan het basiskamp van Annapurna (8091m) en Machhapuchhare (6997m) op het programma. Deze basiskampen liggen op een hoogte van rond de 4000m, dus in verhouding met onze laatste trekking naar Everst Base Camp (5400m), lijkt dit een peuleschilletje....maar toch zal het best wel weer afzien worden.
En dat kunnen we al een klein beetje weten, aangezien we tijdens onze trekking van de Annapurna Circuit een aantal jaar geleden ook 2 dagen lang een gedeelte van de route van de Annapurna Basecamp trek hebben gevolgd. Toen was het vooral heel veel afdalen via lange, lange trappen....nu wordt dat vooral heel veel klimmen...langs deze zelfde lange, lange trappen! En dat terwijl ik echt een pesthekel aan trappen lopen heb, dus dat wordt zeker wel afzien!
Maar gelukkig heb ik 3 mannen om mij heen om me te helpen en moed in te spreken, want naast natuurlijk Fred gaan ook Bhuwan en Amrit weer mee, onze gids en dragers van de afgelopen trekkingen. Dus dat gaat vast weer heel gezellig worden! En na de trekking zullen wij lekker een poosje gaan relaxen in de omgeving van Pokhara, waar we ook Bhuwan verder zullen helpen met het opzeten van zijn eigen reis-agentschap. Kortom, we gaan hopelijk weer een paar prachtige en bijzondere weken te gemoed!
Liefs,
Fred & Petra
27 Februari 2011 - 19:55
De Craatsjes:
Goede reis toegewenst en geniet van het "afzien".
Wij zijn 3 weken terug van een heerlijke skivakantie van 10 dagen. Shannon is voor het eerst op skiles geweest, geweldig vond ze het. Elke ochtend hield ze vanuit het raam de gondel in de gaten. Als hij in beweging kwam, wilde ze zo snel mogelijk de berg op. Bryan is zoet met een speeltuintje in de sneeuw, achter op de rug in rugzakdrager bij papa of mama de paden op en de bergen in. Over 3 weken gaan we weer de latten onder binden, maar dan 1 weekje.
Zullen we na jullie reis (die vast weer geweldig zal worden) weer afspreken, in Katwijk?
Kunnen we meteen de reisverhalen horen en foto's bewonderen.
Liefs uit Hooglanderveen
Edwin, Sandy, Shannon en Bryan -
27 Februari 2011 - 20:02
Jen:
Eerst nog naar het hemelse hoenderloo!!! xx -
27 Februari 2011 - 22:02
Riek:
Haha ja, dat wordt nog veel meer afzien!!!!!!!!