New York New York...
Door: Petra
Blijf op de hoogte en volg Fred
23 Juni 2013 | Verenigde Staten, New York
in het hart van de stad.
Maar eerst genieten we op deze rustige zondagochtend van onze kamer in B&B La Sienna. De B&B heeft 5 kamers en een voor een zijn ze prachtig gedecoreerd en sfeervol in oude stijl ingericht. Fred kijkt zijn ogen uit bij alle prachtige houtsnijwerk in het gedetaileerde lijstwerk langs de deuren,
het trappenhuis en de plafonds. Gisteravond werden we warm welkom geheten door Manny en kregen we gelijk een rondleiding door het huis en uitleg over het gebruik van de keuken en de badkamer. Alles ziet er spik en span en goed georganiseerd uit, daar houden we van! Maar na de uitleg van Mannybegon de lange reisdag toch zijn tol te eisen en ergens rond 20.30 uur ging het licht toch echt uit. Terwijl buiten op straat de muziek uit de huizen klonk en vrienden en familie op de trappen voor hun
huis gezellig de zaterdagavond met elkaar doorbrengen...na een lange reisdag hebben we er niet veel van mee gekregen;-)
Want de lange reisdag begint voor ons op zaterdagochtend in een nat en druilerig Katwijk, waar pa en ma Hoek om 10 uur voorrijden om ons naar Schiphol te brengen. Daar duurt het automatische inchecken bij KLM langer dan normaal en we komen tot de conclusie dat klantvriendelijkheid niet samengaat met alle systemen die zo makkelijk lijken, maar dat in de praktijk zeker niet zijn. Maar na een uur zijn we ingechecht, de koffers gewogen (en te licht bevonden;-) en kunnen we lekker nog even een kopje koffie drinken met pa en ma. En om alvast in de stemming te komen nemen we daar wat lekkere muffins bij. Na het afscheid, gaan we richting de douane en de gate en keurig op tijd vertrekken we richting New York. Waar we na een voortvarende vlucht met lekker eten en goede films een
half uur voor op schema aankomen...daar moeten we vast voor boeten denken wij dan gelijk...en dat blijkt ook wanneer we aankomen bij de Amerikaanse douane. De rijen zijn te vergelijken met die van de populairste attracties bij de Efteling op een topdag en al met al zijn we bijna 2 uur zoet. Maar de glimlach op onze gezichten blijft...want we zijn
in New York en staan weer aan het begin van een lange en mooie reis van 2 maanden! Wie maakt ons wat;-)
Het is inmiddels bijna 9 uur en het eerste kleine ontbijtje van 5 uur vanmorgen is allang verteerd...tijd om op pad te gaan dus en te gaan genieten van de stad, een 2e echt ontbijt en vast ook nog wel heel veel lekker eten!
Veel liefs,
Fred & Petra
23 Juni 2013 - 15:18
EL:
Wat heerlijk, ik zit helemaal in New York. Nog paar weekjes en dan zijn wij ook heerlijk weg. Tot die tijd vakantiegevoel met jullie verhalen. Enjoy!! -
23 Juni 2013 - 15:35
Sjaak En Margreet:
GEWELDIG !! Jullie zijn weer op pad.... Een heerlijke tijd gewenst! Groetjes uit Gouda. -
23 Juni 2013 - 16:02
Nance:
Helloooooo, in the City that nver sleeps... lekker weer genieten van al jullie avonturen. Mij benieuwen hoe snel je je 1e New York Cheesecake te pakken hebt. ;-) Veel plezier, dikke kus, liefs, XX ☼N -
23 Juni 2013 - 20:49
Pedro Van Der Meer:
Zoals jullie het beleven en in woorden kunnen brengen dan kan het al niet stuk gaan.Heel veel plezier.
Vriendelijke Groet Pedro -
25 Juni 2013 - 00:25
Anneke:
Hoi lieve broer en schone zus! Ik wens jullie een fantastische reis. Kom lekker bij en laat alles lekker los. Geniet van elkaar en van alle indrukken die jullie ongetwijfeld weer op gaan doen. Ik moet mijn voorganger gelijk geven. Prachtig hoe jullie alles kunnen verwoorden. Je ziet alles gewoon voor je. Dag lieve mensen, geniet, geniet enneh geniet :-) Dikke kus van Anneke -
25 Juni 2013 - 16:50
Marieke:
Wat een kort verslagje Peet, dat zijn we niet van je gewend;)))! Genietse...ben weer niet jaloers-))!